perjantai 28. kesäkuuta 2013

Iltalukemista

Meillä luetaan kirjoja. Isä lukee, äiti lukee, Martti lukee imeskelee ja Matildalle luetaan. Joka päivä, monta kertaa, mieluiten vielä yksi.

Suosikkeja on ollut monia ja varmasti vielä tuleekin monta. Äidin suosikkeja ovat mm. Game of thrones- kirjasarja. Isän suosikkeja ovat kaikki jännärit, kauhu ja dekkarit, tällä hetkellä luettavana taitaa olla Seppo Jokisen Koskinen ja taikashow. Martin suosikkeja ovat helposti lähestyttävät ja käteensopivat kirjat.

Matildan ehdoton suosikki tällä hetkellä on Kerstin Thorvallin kirjoittama Hyvänyön iltasatuja, joka on alkujaan minun ja Amslerin vanha kirja. Tämän iltasatusuosikin on kuvittanut aina yhtä ihana Ilon Wikland. Minun suurin kuvittaja idolini.


 Kirja on niin rakastettu, että se on jo aivan kulunut, teipattu ja sen sivut ovat rypistyneet.


Sadut ovat lyhyitä, hyvin arkisia ja helposti ymmärrettävissä. Ne kertovat ruuanlaittamisesta, kaupassa käymisestä, ulkoilusta, sairastamisesta ynnä muusta. Kuvia on vähemmän mihin nykylapsi on tottunut, mutta ne tukevat tekstiä niin hyvin, ettei enempää kaipaakaan. Kuvissa esitetyt tilanteet ovat täynnä elämää, keittiö on vähän niin ja näin, olohuoneessakin ovat sanomalehdet levällään. Lapset kiukuttelevat ja sukkalaatikko on levällään lattialla. Jopa vanhemmillakin on välillä lupa hermostua. Mutta sitten sovitaan ja tehdään yhdessä ruokaa.


Tarinat myös herättävät keskustelua kolmevuotiaan kanssa. "Minäkin olen ollut kaupassa ja työntänyt kärryt vahingossa päin hyllyjä!", "Minäkin tein mummun kanssa pullaa!", "Minäkin olen kiukutellut nukkumaan mentäessä!". Kirja on niin suosittu, että hyvä että ehdin siitä muutaman kuvan räpsäistä, kun jo piti lähteä sitä lukemaan. Mukavaa perjantaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti